Fortele rusesti au lasat in urma cantitati masive de blindate in jurul orasului Izium, recucerit sambata de fortele Ucrainei, arata imagini difuzate pe retelele de socializare.

Doar intr-un singur loc, langa Izium, fortele ucrainene au gasit abandonate noua tancuri T-80. In alte parti au fost gasite numeroase obuziere abandonate pe strazi.

Moscova si-a abandonat sambata principalul bastion din nord-estul Ucrainei, intr-un colaps brusc pe una dintre principalele linii de front ale razboiului, dupa ce fortele ucrainene au amenintat sa incercuiasca zona intr-un avans socant, anunta prestigioasa agentie Reuters.

Caderea rapida a orasului Izium din provincia Harkov a fost cea mai grava infrangere a Moscovei de cand trupele sale au fost fortate sa se retraga din capitala Kiev, in martie, si s-ar putea dovedi un punct de cotitura decisiv in cele sase luni de razboi, mii de soldati rusi abandonand stocurile de munitie si echipamentele in timp ce fug.

Sute de blindate rusesti abandonate dupa marea fuga din Izium: tancuri T-80U si T-80BV, obuziere 2S19 Msta-S, 2S19M2 Msta-SM2 si 2S3 Akatsiya

Lasă un răspuns