După 5 luni de asalt continuu a forțelor ter0riste Wagner, cencenilor lui Kardîrov și armatei ruse, Bakhmutul a rezistat. Apoi a urmat cel mai important test, testul rotației, care a fost efectuat acum câteva zile.

Trecând cu brio acest test, Armata Ucraineană a securizat Bakhmutul, care va continua să fie bombardat de către ruși, asaltat de către Wagneriști și până în primăvară va fi din nou ținta unui asalt susținut, însă până în acel punct, Bakhmutul chiar se va transforma într-o fortăreață, spre deosebire de ceea ce a fost acum, însemnând că liniile defensive au fost făcute pe repede înainte și cu mult mai puțină pregătire decât cele din zona Sloviansk-Kramatorsk.

Astăzi Armata Ukr avansa în sud eliberând din nou Optyne (care a fost constant contestat) și în est, împingând unitățile rusești câteva 2-3 km în spate.


Un comandant de tanc T-90 rusesc a atacat o brigadă Rosgvardia (armata care răspunde direct și doar lui Putin), indicând că există probleme clare în interiorul rusiei cu privire la lupta dintre armată și FSB. Este un nou episod care demonstrează că ruptura la vârf între Shoigu și Putin este din ce în ce mai adâncă, fiecare căutându-și scăparea. Putin cu Prigojin și Kadîrov, Shoigu sperând să fie susținut în continuare de armată și astfel și de Gherasimov.
Winter is coming, iar cei care pare că au dragoni sunt ucrainenii!

Slava Ukraini!

Radu Hossu 

Lasă un răspuns