Firma românească de inginerie Simtel Team, specializată în construirea de centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile clădirilor, și-a deschis filială la Chișinău, în condițiile în care Republica Moldova este puternic afectată de întreruperi ale energiei electrice ca urmare a războiului din Ucraina.

Într-un comunicat transmis publicației StartupCafe.ro, Simtel Team spune că a deschis firma Simtel Solar la Chișinău „și datorită solicitărilor crescute provenite de la clienții prezenți și pe piața din Republica Moldova”.

„Suntem încântați că am făcut acest pas, fiind prima mutare în ceea ce privește extinderea la nivel internațional a companiei noastre. În perioada următoare, ne dorim să consolidăm echipa la nivel local, aceasta fiind formată în principal din subcontractori cu experiență conform standardelor Simtel. La nivel de proiecte, avem deja comenzi plasate și în execuție pentru aproximativ 2 MWh și estimăm încă 2 MWh în prima jumătate a anului viitor. Astfel, pe lângă România, obiectivul nostru este să sprijinim și companiile din Republica Moldova să își eficientizeze consumul de energie și să devină mai performante, prin dezvoltarea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea”, a declarat Sergiu Bazarciuc, cofondator și COO al Simtel Team, coordonator al activității Simtel din Republica Moldova.

În prezent, activitatea companiei pe piața din Republica Moldova este axată pe construirea, întreținerea și operarea centralelor electrice fotovoltaice pentru retaileri, pe acoperișurile magazinelor sau depozitelor acestora.

mai mult la :

/www.startupcafe.ro/afaceri/firma-romania-republica-moldova-panouri-solare-cladiri.htm

Lasă un răspuns