Ruben Vardanyan, a cărui avere netă a fost estimată anul trecut de Forbes la un miliard de dolari, și-a anunțat decizia de a renunța la cetățenia rusă. Antreprenorul se mută în Artsakh – așa se numește în Armenia Republica nerecunoscută Nagorno-Karabah.

Antreprenorul și investitorul Ruben Vardanyan a anunțat că a decis să renunțe la cetățenia rusă. „Am luat decizia, realizând riscurile pe care mi le asum, de a renunța la cetățenia rusă și de a mă muta în Artsakh ca cetățean armean. Această decizie a fost foarte dificilă pentru mine, dar atât de corectă”, a declarat el într-un mesaj video în limba rusă.

Artsakh este numele armean al Republicii Nagorno-Karabah, nerecunoscută. „Din nefericire, evenimentele din ultimii doi ani au dus la faptul că la mulți oameni [din Artsakh, n.r.] a existat o apatie, un sentiment că au fost abandonați, că nimeni nu are nevoie de ei. Cred că acest lucru este inacceptabil. Cred că, după războiul din 2020, noi, armenii din întreaga lume, trebuie să fim împreună cu Artsakh”, a declarat Vardanyan.

El a adăugat că, în opinia sa, această mișcare este singura modalitate de a arăta prin exemplu cât de importantă este Artsakh pentru el.

După ce va renunța la cetățenia rusă și se va muta, Vardanyan va transfera toate bunurile sale rusești către o fundație de familie. „Voi da totul conducerii partenerilor și îl voi transfera în fondul de familie”, a declarat omul de afaceri pentru RBC.

Vardanyan este originar din Erevan și este fondatorul și fostul proprietar al companiei de investiții Troika Dialog, pe care Sberbank a cumpărat-o în 2011. Anul trecut, Forbes a estimat averea lui Vardanyan la un miliard de dolari.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns