26.6 C
Chișinău
luni, 22 iulie 2024

Crește numărul punţilor economice peste Prut. Tot mai mulţi investitori români privesc cu încredere spre piaţa din R. Moldova

Must read

De la an la an, crește numărul punţilor economice peste Prut. Tot mai mulţi investitori români privesc cu încredere spre piaţa din R.Moldova, iar antreprenorii basarabeni trec și ei Prutul nu doar pentru a-şi exporta producţia dar şi pentru a deschide noi afaceri în România. Cum au ajuns plăcintele moldoveneşti temă de afaceri și ce îi atrage pe investitorii români în R. Moldova, vedeţi în cele ce urmează.

De 5 ani, Victor Nistorică este coproprietar al unei brutăriei din Bardar. Este pe piaţa locală din anul 2000 şi face produse tradiţionale – pâine, colaci, plăcinte şi cozonaci. După ce au cucerit piaţa internă, proprietarii au decis că e timpul să iasă şi la export. Aşa că, de anul trecut, plăcintele de la Bardar ajung şi pe mesele consumatorilor din România.

VICTOR NISTORICĂ administrator brutărie, Republica Moldova: „Am testat mai întâi în piaţa locală. Şi când am văzut că produsul are priză la public şi prestează bine în materie de calitate şi durabilitate am început să studiem pieţile învecinate şi evident am început cu România pentru că acolo nu trebuie să traduci ce înseamnă plăcinte. Mai ales produsele noastre care vin din Basarabia sunt foarte apreciate, considerate de înaltă calitate.”

În prezent, plăcintele de la brutăria din Bardar sunt în peste 170 de magazine din România. Recent antreprenorii au deschis şi o mică brutărie la Iaşi.

VICTOR NISTORICĂ administrator brutărie, Republica Moldova: „Am avut impedimentul de a nu putea încă exporta plăcintele cu brânză sau cu carne pe când erau cerute acolo şi atunci am replicat ceea ce vedeţi aici la o scară mai mică, la Iaşi. Şi acolo cu aceeaşi reţetă, aceleaşi ingrediente  se fac plăcintle cu brânză şi cele cu carne. 4.25- 4.34   Este o predilecţie pentru plăcinte dulci, cum sunt cele cu mere, dovleac, visină. Şi atunci ne-am adaptat din mers gustului consumatorilor.”

/tvrmoldova.md/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article