26.6 C
Chișinău
luni, 22 iulie 2024

Castel Mimi inaugurează primul hotel de cinci stele cu zero emisii din Republica Moldova

Must read

Castel Mimi anunță deschiderea oficială a Castel Mimi Wine Resort, primul și singurul hotel din Republica Moldova de cinci stele cu zero emisii. Inaugurarea va avea loc în data de 5 iunie, marcând o realizare semnificativă în domeniul turismului sustenabil.

Pe parcursul ultimului an, echipa Castel Mimi a lucrat neîncetat pentru a transforma această viziune în realitate. Hotelul este complet independent energetic, datorită unui parc fotovoltaic instalat pe teritoriul complexului, care asigură 100% din necesarul de energie verde. În plus, pentru a minimiza emisiile de carbon, a fost eliminată complet alimentarea cu gaz, iar pe timpul iernii, încălzirea va fi asigurată inclusiv de peleți din rămășițe de floarea soarelui.

Castel Mimi Wine Resort este echipat cu tehnologii de ultimă generaţie de tip „Casă inteligentă”, asigurând o eficiență energetică superioară prin sisteme pasive de încălzire şi răcire, care menţin o temperatură confortabilă fără a produce zgomot. Rezervările sunt de asemenea automatizate, activând, în dependență de anotimp, sistemele de încălzire și răcire înaintea sosirii oaspeților. Tehnologiile dotate cu inteligență artificială sunt integrate astfel pentru a optimiza consumul de energie și pentru a gestiona echipamentele esențiale, precum pompele de căldură, detectoarele de fum și electrocasnicele.

Cu o capacitate totală de 68 de locuri, hotelul este proiectat cu scopul de a maximiza confortul și satisfacția oaspeților, fie cupluri, fie familii cu copii, inclusiv prin dotarea camerelor cu sisteme de izolare fonică de ultimă generație și filtre antialergice.

În cadrul complexului, oaspeţii vor putea să se delecteze la restaurantul „Bufnița Albă” cu cele mai gustoase bucate tradiționale, preparate din ingrediente locale într-o interpretare culinară de fine dining. De asemenea, oaspeții pot beneficia de facilități de top precum piscina semiolimpică cu muzică subacvatică, degustări de vin și tururi ghidate pe teritoriul castelului, recunoscut drept una dintre cele mai frumoase 15 vinării din lume. Pentru pasionații de vin, Castel Mimi Wine Resort organizează și ateliere unice de tip „Blend Your Own Wine”, în care oaspeții îşi pot crea propriul vin cu etichetă personalizată, sub îndrumarea oenologilor profesionişti.

Vă invităm să descoperiți Castel Mimi Wine Resort – un hotel situat într-un locație unică, cu o istorie de peste 130 de ani, care îmbină într-un mod inovativ tradițiile, sustenabilitatea și tehnologiile de ultimă generație.

Contacte:

  • rezervari@castelmimi.md
  • + 373 265 0 1893
  • 373 620 0 1893
- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article